Av ett lakan från Ikea

”I en sofa fra Ikea” finns det en norsk låt som heter. Sången är skriven av Ole Paus och är egentligen hemsk, men jag kom till att tänka på den här om dagen när jag var kommit halvvägs med den här trasmattan. (Den intresserade kan läsa texten här – men den är inte barnvänlig!) 🙂

Tillbaka till trasmattan! Jag har sett en hel del virkade trasmattor och har länge haft lust att prova själv. Nu hade jag liggande ett överblivet lakan från en av mina (många!) turer till Ikea – så det fick duga som trasa! Det var billig-varianten Knoppa som fick sig en runda med saxen, en låååååååång remsa på ca 2 cm blev det av lakanet. Jättekul att virka av!! Så nu måste jag köpa flera lakan! Eller åka runt på lite loppisar och leta gamla tyger. Här skall det blir mattor lite varstans! 🙂

Bild

På bilden ser ni hur mycket matta det blev av ett lakan. Den är egentligen lite liten som badrumsmatta tycker jag så jag får virka vidare på den så snart jag får tag på mer ”garn”. Den är bara virkad med fastmaskor, 6 stk i en ring från början och sen ökat 6 fm på varje varv efter det. Busenkelt!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s