Har du alltid varit såhär?

”Har du alltid varit såhär? Ja, jag menar; har du alltid hållit på med att sticka och virka och sånna saker?”

Det är en fråga jag får ofta! Svar; JA! jag har alltid varit ”sånn”. Så länge jag kan minnas har jag pysslat, stickat, broderat, sytt, virkat, pärlbroderat – you name it, jag har gjort det!

Jag var inte gammal första gången jag stickade en mönstrad tröja till mig själv med 5 färger (jag kunde inte klarat det i dag tror jag). Jag kommer så väl i håg den där gula tröjan, fullspäckad med mönster i rosa, blått, grönt och lila… När jag äntligen var klar med den var jag så trött på de där färgerna att jag tror aldrig jag använde den! Undrar vart den tog vägen…? Vi gav den nog till något fattigt barn i Afrika eller nått. 🙂

Jag har nog alltid varit lite ”annorlunda” vad gäller mitt handarbete. Länge innan stickcafernas tid och länge innan det blev modernt och trendigt att hålla på har jag stickat och grejat – precis som min mamma och hennes mamma igen. Visst har jag haft en och annan kompis som också har handarbetat från tid till annan, men inte riktigt lika mycket. I dag har jag dock flera!

Jag måste visa en bild på en grej jag hittade när jag letade efter ett tyg tidigare i dag. Jag hittade den här duken. Virkad av mig för typ 100 år sen. Allvarlig talat; vem virkar en duk av den här typen som tonåring…? Jag…

Virkad duk hela Virkad duk

När jag väl håller med på pinsamma avslöjanden funderar jag på att komma med en till. Av en lite annan kategori. Om en annan ”talang” jag liksom har. Men jag vet inte helt än. Jag får fundera lite till på den! 😉

 

5 tankar om “Har du alltid varit såhär?

 1. Ja, Gudrun! Du har alltid vert kreativ og flink . Som dine 4 søsken . Du lagar så masse flotte ting, og der har du som du sjøl seier , alltid gjort..:) dine kreative håndarbeidsider har overraska mange lærerar oppover tidene …. Du e flink du Gudrun ! Sikkert arva fra di bestemor:). Dette her var skryt frå ei stolt mamma i Norge :

  Gilla

 2. Kvar jul henge Gudrunnissen i ståvå vår, den e og minst hundre år, men søte likavel:) du skal få bilde når det blir advent 🙂

  Gilla

 3. Hej.
  Jag undrar om du har mönster på denna underbara duk som du har gjort?
  Min syster hittade bilden och undrade om jag kunde virka en sådan åt henne.

  Gilla

  • Hej! Tyvärr så har jag inte det… Jag virkade den här duken för 15-20 år sedan (!) så det finns inte kvar. Hoppas mönstret går att hitta någon annan stans! 🙂
   /Gudrun

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s